Lewangoalski

The awesome goalmachine Robert Lewandowski scored 5 goals against Wolfsburg FC.

Robert Lewandowski født 21. august 1988 i Warszawa i Masoviske voivodskap er en polsk fotballspiller som spiller for den tyske klubben FC Bayern München og er kaptein for det polske landslaget.

Lewandowski begynte karrieren i Partyzant Leszno. Som tenåring fikk han prøve seg på forskjellige lag uten at det ble vellykket. I 2005 kom han inn på andrelaget til Legia Warszawa som 17-åring. I 2006/07 sesongen ble han solgt til 3. divisjonsklubben Znicz Pruszków, der han ble toppscorer i ligaen med 15 mål og var hovedpersonen som førte til at laget rykket opp til 2. divisjon, neste sesong var han toppscorer i 2. divisjon med 21 mål.

Han fikk sin debut hos Lech Poznań i en kvalifikasjonskamp til UEFA-cupen mot FK Khazar Lenkoran fra Aserbajdsjan, han scoret faktisk sitt første mål under debutkampen og ble det eneste målet i kampen (Khazar 0:1 Lech). Hans debut i Ekstraklasa kom 8. august 2008.

Han debuterte på det polske landslaget 10. september 2008 mot San Marino. Lewandowski hadde tidligere 3 kamper på U21-landslaget til Polen.

3 thoughts on “Lewangoalski

Leave a comment